Vakantiehuisje De Cantharel

Bent u niet op zoek naar luxe, maar gewoon naar rust, genot en een prachtige natuur dan bent u hier aan het goede adres!Omgeving


Vierhouten dankt zijn naam aan de vier omliggende bossen: het Vierhouterbos, het Vreebos, het Elspeterbos en het Gortelsebos. Hier vind je knoestige bomen, stuifzand, heidevelden, stille vennen en open ruimtes.


Natuur:

Iets ten noorden van het huisje begint een groot gebied dat tot ‘stiltegebied’ verklaard is. De echte natuurliefhebber kan oog in oog komen te staan met edelherten, reeën, wilde zwijnen en tal van andere dieren die hier voorkomen. Ook kun je in de bronsttijd, september en oktober, vanaf het terras van het huisje de edelherten horen burlen. Er worden in deze periode in Vierhouten ook excursies rondom de bronst georganiseerd. 


Wandelen:

In Vierhouten zijn verschillende wandelroutes te vinden. Voor ieder wat wils.

  • Elspeetsche Heideroute
  • Noorderheide struinroute en Bergeltroute
  • Veelzijdige Veluweroute
  • Hendrik Mouwenveldroute


Fietsen:

Pak je liever de fiets/mountainbike .... ook dat kun je hier naar hartenlust doen. Er zijn in de omgeving diverse fietsroutes met gevarieerde afstanden, maar je kunt natuurlijk ook je eigen route bedenken. Heb je zelf geen fiets, dan kun je er een huren in het dorp. (links)


Paardrijden:

Hou je meer van paardrijden (met of zonder kar), dan kun je hier ook alle kanten op. Lekker de bossen in of over de hei, er is keuze genoeg. In de zomermaanden worden er diverse tochten georganiseerd, maar je kunt zelf ook op pad gaan. Vlak bij het huisje kun je je paard(en) stallen gedurende het verblijf. Kijk voor meer informatie op de website van De Everketel (Links).


Winkels:

Vierhouten wordt ook wel 'De culinaire parel van de Veluwe' genoemd. Deze naam dankt Vierhouten aan de gastvrije hotels, restaurant en natuurlijk ook de wilddagen, In Vierhouten is een kleine supermarkt (Mulder) waar je voor je dagelijkse boodschappen terecht kunt. Doe je de boodschappen liever bij een andere supermarkt, dan heb je in Nunspeet meer dan voldoende keuze. 

Nunspeet is de grootste dorpskern van gemeente Nunspeet. Hier tref je het grootste winkelaanbod in de gezellige straatjes rondom de Markt. Elke donderdagochtend is er een markt en ook de grotere winkelketens zijn er ruim vertegenwoordigd. Bij de vele horecagelegenheden kun je binnen of buiten op het terras genieten van een heerlijk kopje koffie of een lekkere lunch. 


Bezienswaardigheden/uitstapjes:

Wil je een pretpark of dierentuin bezoeken, dan kan dat van hieruit ook heel makkelijk. Walibi, Dolfinaruim, Julianatoren, Apenheul of Dierenpark Wissel, Zomaar een paar namen. Kijk bij de Links of daar iets tussen staat waar jouw voorkeur naar uit gaat. 
E-mail
Info